2 800 Ft-tól/fő - Mesebeli hóország - kincskereső küldetés, kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban
Érvényes: 2024.03.16 - 2024.05.20
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Kéken csillognak a hósipkás hegyek, alvó jégóriások álmát őrzik a hallgatag gleccserek. Fagyos csend honol, éber őrszem lesi a szikrázó láthatárt, a tükörsima jégmezőn vakmerőn siklik a szán. Könnyű zúzmarát szór a jeges szél, a távoli torony csúcsa kavargó hófelhőbe vész. Vajon miféle küldetés vár? Hol rejtőzik az ősi kincs?

Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a mesebeli hóországot, de vigyázat, az út váratlan meglepetéseket tartogat! A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket. Egy kapzsi Kincsvadász megkaparintotta az ősi kincset, a varázserejű aranyhangszert, melynek bűvös hangjától felébrednek álmukból az alvó jégóriások. Az agyafúrt tolvaj titkos, sarkvidéki tornyában őrzi értékes zsákmányát. A látogatók feladata, hogy a játékos próbatételeket kiállva felkutassák és visszaszerezzék a kincset. A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e megszelidíteni egy harapós északi uszonyost, kicselezni egy bumfordi belugát, vagy kiszimatolni a jeges csemege illatát. Megtudhatják továbbá, el tudják-e navigálni a jegesmedvejáratot a jégmezőn, át tudnak-e kelni a fagyos folyón egy behemót rozmár révésszel, és vajon fel tudják-e törni a kincseskamra trükkös, színkódos zárját.

A MESEBELI HÓORSZÁG ‒ KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a hó és jég káprázatos birodalmát, találkozhatnak a havas tájak lakóival, rácsodálkozhatnak hidegtűrő természetükre és bámulatos túlélőképességükre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám, aki vállalja a kihívást, kiérdemli a jutalmat és az okleveles kincskereső címet is! A kiállítás és játék során a látogatók tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint megismerhetik a hófödte hegyek, a hűvös tundrák és a jeges sarkvidékek állatvilágát. A képzeletbeli hóországi helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, a látogatók játékállomásról játékállomásra kerülnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesebeli látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó érdeklődőket.

A MESEBELI HÓORSZÁG – KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítás és játék 2024. március 16-tól május 20-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR

Nyitva tartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig

Húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, május 1-jén, valamint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn NYITVA!!!! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a kiállítás 2024. április 8. és 15. között a múzeumban zajló rendezvény miatt ZÁRVA TART !!!Korosztályi ajánlás: 4–99

A kiállításon szöveges játékfüzet vezet végig, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Játékfüzetet kapnak: a gyermekek (3–18 éves); a gyermek nélkül egyéni jeggyel érkező felnőttek.A kiállítás és játék bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.

Felnőtt: 2800 Ft

Gyermek (3–18 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól): 2500 Ft

Csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport, hétköznap!): 1800 Ft

Családi (2 felnőtt + 2 gyermek): 9450 Ft (családi jegy mellé további gyermekjegy: 1500 Ft)

 

További részletek >

Hasonló ajánlatok
Gödöllői Királyi Kastély

Az itáliai barokk remekei az Gödöllői Királyi Kastélyban

8 000 Ft-tól/fő
Gödöllői Királyi Kastély

Mesélő lakosztályok családoknak

4 200 Ft/fő
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×