Kirándulási lehetőségek a móri vidéken
Érvényes: 2018.12.27 - 2028.10.31
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark számos lehetőséget kínál arra, hogy kikapcsolódhassanak, amennyiben a környéket szeretnék felfedezni az alábbi látnivalókat ajánljuk figyelmükbe

  • Csókakői vár – 8 km: A XIII. században keletkezett község látnivalói közé tartozik a magasba nyúló szirten épült vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Móri-árokra.
  • Bodajk – 8 km: Bodajkot a legősibb Mária kegyhelynek tartják, híres zarándokhely. Itt található a XIX. században épült Hochburg-Lamberg kastély. Történelmi múltján és vonzó külső arculatán kívül Bodajkot a közeli Gaja-völgy tette híressé, mely minden évszakban kellemes időtöltést kínál a turistáknak, vadászoknak. A síelést kedvelők számára felvonóval ellátott sípálya kínál sportolási lehetőséget.
  • Fehérvárcsurgói – 12 km: A történelmi település egyik nevezetessége az 1844-ben épült Károlyi kastély, melyből gyönyörű kilátás nyílik az alatta elterülő völgyre. A falu melletti víztározó nyáron fürdési lehetőséget, az év nagyobb részében horgászást és pihenést kínál a vendégeknek.
  • Majk – 25 km: Kedvelt kirándulóhely a Vértes északi részén.Legfőbb nevezetessége a Kamalduli Remeteség XVIII. századból fennmaradt épületegyüttese, melyben a szerzetesrend egészen 1782-ig működött, majd feloszlatták. A lakóházakat, a templomot és a főépületet ma idegenforgalmi célokra hasznosítják és múzeumként is látogatható.
  • Pusztavám – 10 km: A Vértesszentkereszti ciszter apátsági templom- és kolostorrom Pusztavámhoz közel az erdőben található. Első említése 1146-ból származik. A megmaradt falak a XII.-XIII.sz.-i román kori építészetünk kiemelkedő értékű műemléke. A török időkben lerombolták. Az azóta elhordott díszes kövek egy része a tatai múzeumban tátható.
  • Székesfehérvár – 26 km: Magyarország és Közép-Európa egyik legősibb települése, a középkori magyar királyi koronázóváros. Múltja és jelene miatt az egyik legjelentősebb magyar település.
  • Tác – 35 km: Római kori ásatások helyszíne a Gorsium-Herculia régészeti park. A romterület, a feliratos vagy mitológiai jeleneteket ábrázoló kövek apró tárgyak és szobrocskák szemléletesen vallanak a római kori Pannónia kultúrájáról. Évente kétszer, április végén és július végén nagyszabású program, kirakodóvásár és szabadtéri játékok is várja itt az érdeklődőket.
  • Zirc – 35 km:  Az ország legmagasabban fekvő kisvárosa megőrzött történelmi emlékeivel, kulturális programjaival, szolgáltatásaival és családias hangulatú vendégszeretetével kiemelkedő idegenforgalomra tett szert. Itt található a nemzetközi hírű arborétum, melynek 20 hektáros területén a föld minden részéről telepített fák és növénykülönlegességek között többszáz éves példányok kínálnak páratlan látnivalót.
   Zirci Arborétum (március 15-november 30.), Zirci Ciszterci Apátság, Reguly Antal Néprajzi Múzeum www.zirc.hu
  • Bakonyi kirándulás – Jásd, Tés, Bakonynána – 20 km: Kellemes erdei kirándulásra invitáljuk Önöket a Bakonyba. A jelölt túraútvonalak közt kitérőt tehet Jásdon és Tésen is, ahol gyönyörködhet a szélmalmokban, továbbhaladva az erdei úton Bakonynána irányba leszakadó magas mészkőfalak között a Római-fürdőként ismert vízesésbe ömlik alá a víz.
  • Pannonhalma – 50 km: A település legfőbb nevezetessége a Szent Márton hegyen épült bencés főapátság, mely 1996 óta a Világörökséghez tartozik.

 

A kért kirándulóhelyekre térítés ellenében 8-17 fős kisbuszt tudunk biztosítani idegenvezetővel!

 

AJÁNLATKÉRÉS! >>

 

Program

Van Gogh Budapest

6 500 Ft-tól/fő
Program

Ed Sheeran: +-=÷x Tour

24 990 Ft-tól/fő
Kérdése van? Visszahívjuk!×