Családi és gyerekprogramok Balatonfüreden
Érvényes: 2018.01.22 - 2020.02.29
Tourinform Balatonfüred
  • Magyarország, 8230 Balatonfüred
    Blaha u. 5.
  • +36 87 580 480
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Az év bármely időszakában tökéletes kikapcsolódást nyújt felnőtteknek, gyerekeknek Balatonfüred! Ha szállást foglalunk, nem árt tisztában lenni a településen megtalálható programkínálattal, ezért összegyűjtöttük a környéken fellelhető látnivalókat és programlehetőségeket.


Látnivalók Balatonfüreden


Tagore sétány
Balatonfüred legkedveltebb és leghangulatosabb része, a part menti árnyas Tagore sétány. A majdnem egy kilométer hosszú sétány a híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, aki 1926-ban a füredi szanatóriumban gyógyult meg, és ennek örömére a parkban egy hársfát ültetett.
 
Bodorka Látógatóközpont
A látogatóközpontban összesen 17 akvárium található, mely 36 halfajtát mutat be, részben adriai tengervíz van a medencékben, különleges műszaki megoldással teremtenek megfelelő életkörülményeket.
 
Koloska Vadaspark
Ha szeretnétek  kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből vagy csak egy jó őszi kirándulós programot kerestek a gyerekekkel a Balatonnál, kitűnő választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben, belépődíj nélkül fogadja a látogatókat. A 2,2 hektáros park egy erdő mélyén található, jelenleg nyolc vadfajnak: gím- és dámszarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, illetve különböző madaraknak (fürj, fogoly, fácán és a tőkésréce) ad otthont.
 
Kiserdei játszóterek
Az Anna Grand Hotel közvetlen szomszédságában található a Füredi Kiserdő futópályákkal, játszóterekkel kicsiknek és nagyoknak, valamint szabadtéri ping-pong asztalokkal.
 
Vitorlázeum
Vitorlástörténeti kiállítás nyílt a város egyik legpatinásabb, műemlék épületében. A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató látványos kiállítás, ahol a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel, több korosztály számára is igazi élményt ad.
 
Jókai kilátó
A Lóczy-barlangtól a zöld háromszöggel jelzett turistaút vezet fel a Tamás-hegyen (317 m) álló, fából épített háromemeletes Jókai-kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félsziget irányába. AJókai hőséről elnevezett Aranyember útján padok teszik még kellemesebbé a sétát. A tanösvény hat táblán mutatja be a környék földtanát, növény- és állatvilágát.
 8230 Balatonfüred, Kilátó utca
 
Jókai Mór Emlékház
A villa közel húsz nyáron keresztül volt Jókaiék nyári rezidenciája, melybe feleségének halála után csak egyszer látogatott el az idős író. A lakásmúzeumot ezután 1954-ben nyitották meg, majd 2011-ben egy arculatváltáson esett át, amelynek köszönhetően a Múzeum Café-díjat is elnyerte.
8230 Balatonfüred, Honvéd utca 1.+36 87 950 876
 
Lóczy – barlang
A Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosrólelnevezett barlang Balatonfüred központjától autóval 5 perc alatt, gyalog félórás sétával érhető el, megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balatonkörnyéki programunknak. A fokozottan védett barlanghoz turistajelzés vezet a vasútállomástól (zöld sáv) és a Jókai-kilátótól (zöld háromszög).
 
Vaszary Villa
A balatonfüredi kulturális negyed koronadísze, a 2010-ben gyönyörűen felújított Vaszary Galériakiállításain első osztályú képzőművészeti élményekben lehet részünk. Az egykori prímási nyaraló szobáinak kiállító terekké történő átalakítása óta olyan művészek munkáinak adott otthont, mint Csók István, Ferenczy Károly, Amrita Sher-Gil, Kondor Béla és Joan Miró.
 
Balatonfüredi strandok:

Esterházy strand és Élményfürdő
Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme a Tagore sétány keleti végén elhelyezkedő Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.
 
Kisfaludy strand
Balatonfüred keleti részén, az Aranyhíd sétány mentén található. A strand idén komplett felújításon esett át. Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található.Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket.
 
Brázay Kalandpart
A Brázay-KalandPart egy kalandpark és egy strand egyedülálló egyvelege a füredi Aranyhíd sétányon. Itt megtalálható minden, amit egy hagyományos kalandparktól elvárhatunk.
 
Annagora Aquapark  Balatonfüred
Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban! Ezernyi izgalom és kaland kicsiknek és nagyobbaknak, családosoknak.

 

Látnivalók és programok a környéken

Tihanyi Bencés Apátság és Múzeum
Marcipánmúzeum, Babamúzeum, Levendulaház (Tihany)
Herendi porcelánmanufaktúra
Tapolcai Tavasbarlang
Bobpálya (Balatonfüzfő)
Kalandpark (Tihany Gödrös)

 

Forrás: Anna Grand Hotel**** Wine & Vital

Kérdése van? Visszahívjuk!×