2 400 Ft/fő - Látogasson el a vulkánok fantasztikus világát bemutató Kemenes Vulkánparkba!
Érvényes: 2020.08.05 - 2021.01.31
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Elképzelték már valaha, hogy milyen lehet egy vulkán gyomra belülről, hogy mi okozhatja a kitöréseket, vagy, hogy milyen lehet egy aktív vulkán közelében élni? Mindenre fény derül  a Kemenes Vulkánparkban!

A Kemenes Vulkán Park 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A feltűnő dizájnnal rendelkező épület az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti. Ez azt jelenti, hogy majdnem 1000 m3-en kerül bemutatásra a Föld vulkánossága általánosságban, a Kárpát-medence és Magyarország tűzhányói, majd végül helyi nevezetességünk, az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság hegy.

Az épület külső és belső megjelenésében is kuriózumnak számít. A szürke színű beton és a vörös árnyalatú Cor-ten acél már messziről azt súgja a látogatónak, hogy bizony nem mindennapi helyre készül betérni. Még csak sejti, de már érzi, hogy párhuzam vonható az épület kültéri megjelenése és a tűzhányók izgalmas világa között.

Feladatunknak tartjuk a legmagasabb szintű és korszerű vulkanológiai ismeretek gyűjtését, feldolgozását és ismertetését. Kiállításunkkal megszólítani kívánjuk a vulkánok világával épp csak ismerkedőket és azokat, akik tovább szeretnék mélyíteni szakmai tudásukat. Felhívjuk a figyelmet az élő és az élettelen természeti és a kulturális értékeink védelmére.
Hazánk egyetlen vulkanológiai szakgyűjteményével rendelkezünk, mely a vulkánokról átfogó szakmai szempontok alapján rendszerezett képet ad. Célunk, hogy tudáskészletünket mindenki számára elérhetővé és érthetővé tegyük életkori sajátosságoknak megfelelően. Az épület külső és belső megjelenése egyaránt a vulkánok logikáját tükrözi, a kiállítás a modern technika vívmányai segítségével teszi interaktívvá az ismeretszerzést.
Munkatársaink folyamatosan képzik magukat, hiszen szakértelmük és hozzáértésük teszi az intézményt egy hiteles és látogatóbarát hellyé.
Intézményünk számos vulkanológussal és geográfussal együttműködik, annak érdekében, hogy hiteles szakmai és naprakész információkkal tudja fogadni az intézményünkbe érkezőket.
Fontosnak tartjuk továbbá a helyi értékek ápolását, így kapcsolatot tartunk a helyi kulturális, idegenforgalmi és egyéb területek képviselőivel.

A látványos és interaktív tárlatban minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelőt. 

Idézetek Vendégkönyvünkből:
 
"Hihetetlenül profi kiállítás! Örömmel viszem hírét és bíztatok mindenkit, hogy - akár egész napos családi programként is - keresse fel!" 
 
"Zseniális maga az épület és a bemutatás is. Minden percét élveztem! Bár mindenhol még nem voltam, de az eddigiek alapján az ország legjobb bemutató épületében jártam!"
 
"Rendkívüli kiállítás! Öt évvel ezelőtt mit nem adtam volna érte! - Nyugdíjas földrajz szakos tanár."
 
"Az Őrségből csábítottak ide minket a prospektusok... Megérte!! Okos, izgalmas, sokszínű, a mai fiatalok információ követését lekötő kiállítást élvezhettünk... 10-től 49 éves korunkig. Köszönet érte és gratuláció!" 

 

A Kemenes Vulkán Park nyitvatartása:

2020. március 14-től
kedd - vasárnap 10:00-18:00 óráig

Cím:

9500 Celldömölk,
Sághegyalja körút 1.

 

További információért látogasson a Kemenes Vulkánpark weboldalára!

 

HungaryCard kártyával kedvezményesen válthatja meg a belépőjegyét.

- A kártya felmutatásával korlátlan alkalommal igénybe vehető  20% kedvezmény a  felnőtt belépőjegy árából a kártya érvényességi idejéig (2021.01.31.) 

 

A 64428 kuponkód segítségével  

10% kedvezménnyel rendelhető meg a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. 

 

RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>     

  

 

 További információk a kártyáról

 

 

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×