1 295 EUR-tól/fő/7 éj - Az ABC-szigetek titkai: hajóutak a Dél-Karib térségben
Érvényes: 2019.10.28 - 2020.02.29
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Hajóval az ABC-szigetek bármelyik tagjára ellátogathatsz. Cikkünkből kiderül, miért is olyan különleges ez a három sziget és melyek a legjobb, ide tartó hajóutak.

 

Az ABC-szigetek a Dél-Karib térségben fekvő aprócska szigetek, a Kis-Antillák tagjai. Bár csak néhány mérföldre vannak Dél-Amerika partjaitól, hangulatukban és építészetükben európai, karibi és dél-amerikai hatások keverednek. Ennek pedig az egyik oka az, hogy a mai napig a Holland Királysághoz tartoznak (igaz, egyre lazábban).
Mai cikkünkben bemutatjuk ezt a három különleges szigetet, na meg persze olyan hajóutakat, amelyek során meglátogathatod őket.

Aruba 
Aruba mindössze 15 mérföldre fekszik Venezuela partvidékétől. A három sziget közül ezt nevezhetnénk turisztikai szempontból a legfejlettebbnek – számos amerikai nagyvárosból indulnak közvetlen repülőjáratok ide. Éppen emiatt klasszikus turistás hangulatra számíthat az idelátogató: bárok, éttermek és strandok várnak mindenütt.
Arubán a hivatalos nyelv holland, de angolul és spanyolul is vígan elboldogulsz a szigeten. A főváros, Oranjestad igazi kis kincs a Karib-tengeren. A helyiek kedvesek és vendégszeretőek, a strandokon nincsenek túl sokan és rengeteg luxusboltban vásárolgathatsz, ha kedved tartja.
Aruba utcáin úgy érzed majd, mintha Amszterdamban járnál, kivéve, hogy a klasszikus kis házikók vidámabbnál vidámabb színekben pompáznak és az utcákat hatalmas pálmafák keretezik. Ez az eklektika jellemzi a gasztronómiát is: a klaszikusan holland, panírozott krokettektől az iguánalevesig számtalan különleges fogást megkóstolhatsz itt.
Ha a Celebrity Reflection fedélzetén járnád be Dél-Karib térséget, akkor másfél napod lesz Arubán – így lesz lehetőséged belekóstolni a sziget méltán híres és vibráló éjszakai életébe is.

Bonaire
Bonaire-t sokszor elkerülik a nyaralók, ami egyfelől jó hír annak, aki nem szereti a tumultust, másfelől érthetetlen, hiszen ez a sziget is bővelkedik izgalmas programokban és látnivalókban. Ha Aruba a klasszikus turisták, akkor Bonaire a természetjárók tökéletes nyaralóhelye. A víz alatt fantasztikus, ezerszínű korallzátonyokat, teknősöket és rengeteg féle halat figyelhetsz meg – itt akkor is érdemes kipróbálni a búvárkodást, ha még sosem merültél korábban.
A szárazföldön ott van például a Washington Slagbaai nemzetipark, ahol többek között flamingókat és iguánákat figyelhetsz meg természetes környezetükben. A Pillangó Kertben pedig a létező összes színben pompázó lepkét vehetsz szemügyre.
Bonaire tele van kerékpárutakkal, így a sportosabb utazók simán bejárhatják a szigetet két keréken. Ha pedig még nagyobb sebességre kapcsolnál, a fővároshoz, Kralendijkhez közel még szörfözhetsz vagy kite-ozhatsz is.
A Carnival Gloryval, alig két hét alatt sok más karibi titok mellett Bonaire-t is felfedezheted.

Curacao
A három ABC-sziget közül talán Curacao a leghíresebb. Fővárosában, Willemstadban keveredik az európai nagyvárosok kozmopolita hangulata egy karibi falu bájával – itt is megtalálod a színesre festett kis házikókat a kristálytiszta tenger partján.
Willemstad óvárosa a Világörökség része, rengeteg múzeumot és történelmi emléket találsz itt. Ha érdekel a holland gyarmatbirodalom és hajózás története, semmiképpen se hagyd ki ezt a várost. Willemstad két fő részét az Emma Királynő Híd köti össze – házak fölött átnyúló sziluettje újabb érdekes adalékot ad a város amúgy is kevert hangulatához.
Curacaon hagyományos, városnézős napban lehet részed: elveszhetsz a kis utcákban, múzeumozhatsz és megebédelhetsz valamelyik híres étteremben. Megnézheted a város valamelyik kis piacát, ahol egész évben egzotikus gyümölcsökkel és persze friss halakkal várják a vásárlókat.
Ha pedig időd engedi, érdemes ellátogatni a lakatlan kisebb szigetre, Klein Curacaora is, amely különleges hangulatával és a rajta lévő, 1850-ben épített pici világítótoronnyal garantáltan elvarázsol majd.
Curacaot rengeteg Dél-Karib hajójárat útba ejti, köztük a Freedom of the Seas is: ezen az úton lesz egy teljes napod a sziget és Willemstad különleges hangulatának felfedezésére.

Ha te is felfedeznéd az ABC-szigetek titkait, ne habozz! Nézz körbe ajánlataink között és foglalj hajóutat még ma!

 

Hasonló ajánlatok
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Idén nyáron irány Korfu!

1 565 800 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Családi kikapcsolódás az Isztrián I Valamar Collection Marea Suites 5*

2 634 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Istria Premium Camping Resort 5*I Horvátország

1 347 EUR/3 fő/5 éj
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×