Kanári-szigetek: kellemes meleg, csodálatos strandok, gyönyörű tájak
Érvényes: 2019.09.17 - 2019.12.31
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A tökéletes nyaraláshoz nem feltétlenül kell átszelned az egész bolygót. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken minden megvan, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz kell. Kellemes meleg egész évben, csodálatos strandok, gyönyörű tájak és gazdag történelem.

Ebben a cikkben összeszedjük, mit érdemes tudni az egyes szigetekről és, hogy melyiket kinek ajánljuk igazán!

Tenerife
Ha egy szóval kéne leírni a szigetcsoport legnagyobb tagját, azt kéne mondanunk, hogy „változatos”. Tenerife ugyanis egyszerre ad otthont a sziget legnépesebb városának és a világ egyik leggyönyörűbb nemzeti parkjának is. Nem véletlenül ez a sziget a legnépszerűbb: itt nagyjából mindent megtalálsz, ami jellemzi ezt a páratlan szigetcsoportot.
A csodálatos strandok és a végtelen óceán látványa mellett megcsodálhatod Spanyolország legmagasabb pontját, a vulkanikus eredetű Teide-t is. Jó pár túraútvonalon indulhatsz különféle kalandokra, délután pedig betérhetsz Santa Cruz de Tenerife valamelyik Michellin-csillagos éttermébe.
Az Orotava völgyben sétálva hamar a sziget történelmi központjába juthatsz, ahol mindent átjár a középkor és a gyarmati hangulat. A templomok és kis utcák leginkább Dél-Amerikát idézik, a keresztény szentek ábrázolásai pedig a helyiek babonáival és hitvilágával keverednek, így egyfajta misztikus hangulatot kölcsönözve Orotavanak.
Tenerife azoknak való, akik szeretik az igazán sűrű és sokoldalú turista-célpontokat és akiket nem zavar a tömeg – ez a sziget ugyanis évente több, mint 5 millió turistát lát vendégül és főszezonban elég zsúfolt tud lenni. Kikötőit minden, a térségbe látogató óceánjáró útba ejti, így például a Sapphire Princess is egy gyönyörű, Madeirával egybekötött, kéthetes utazáson.  

La Gomera és La Palma
Ha igazán meg akarod ismerni ezt az ezerarcú szigetcsoportot, ne hagyd ki ezt a két, Tenerifénél jóval kisebb szigetet sem. Már az ide tartó úton is egyedülálló élményben lehet részed, ugyanis ezeket a vizeket nagyon kedvelik a palackorrú delfinek – itt természetes élőhelyükön figyelheted meg őket.
A természet és a különleges állatvilág szerelmesei nem fognak unatkozni itt. La Palmat a helyiek La Isla Bonitának, vagyis „boldog szigetnek” nevezik, utalva annak csodálatos szépségére. Hatalmas hegyek, fantasztikus nemzeti parkok, Dél-Amerikát idéző, apró kis városok uralják e két szigetet.
Ha aktív, túrákkal és csöndes természetbe vonulással teli utazást szeretnél, La Gomera és La Palma nem fognak csalódást okozni!

Gran Canaria
Gran Canaria tökéletes úticél fiatal pároknak: ez a sziget nem olyan zsúfolt, mint nagyobb testvére, Tenerife, de éppen úgy bővelkedik fantasztikus strandokban, aranyos kistelepülésekben és csodálatos természeti kincsekben is. A sziget csendesebb, északi részén igazi, hagyományos halászfalvakat találhatsz, de a főváros, Las Palmas is tartogat jónéhány remek sétautat.
Sokak számára Las Palmas messze le is körözi Santa Cruz-t – ezt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy ebben a városban a romantikus kis utcák mellett virágzó éjszakai élet is vár: fantasztikus élőzenés programok és világhírű klubok vannak mindenütt.
Ha kedvet kaptál, ezen a kéthetes utazáson az egész térséget bebarangolhatod a P&O Aurorával is.

Fuerteventura és Lanzarote
Fuerteventura a szigetcsoport legidősebb tagja és egyben messze a legszelesebb is. Éppen ezért különösen jó célpont a szörf és kite szerelmeseinek. Ez a sziget tele van lapos, homokos strandokkal, homokdűnéitől egy kicsit úgy néz ki, mintha mini sivatag lenne az óceánban.
Lanzarote pedig a legérintetlenebb állapotban megmaradt sziget. A vulkanikus talaj egészen holdbéli táj benyomását kölcsönzi ennek a szigetnek, ahol az utóbbi években szintén a sportturizmus lett a meghatározó. Futók és biciklisták érkeznek ide minden évben, hogy ezen a különleges tájon hódoljanak szenvedélyüknek. Emellett azonban Lanzarotén arany homokos strandokat is találsz és jóval kevesebb turistát, mint a szigetcsoport híresebb tagjain.
A Costa Favolosa fedélzetén meglátogathatod ezt a két szigetet, hazafele menet pedig Malagába is betérhetsz. 

 

Ha kedvet kaptál egy csodás utazáshoz, ne habozz! Nézz körbe ajánlataink között és foglalj még ma.

További információ>>

Hasonló ajánlatok
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Idén nyáron irány Korfu!

1 565 800 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Családi kikapcsolódás az Isztrián I Valamar Collection Marea Suites 5*

2 634 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Istria Premium Camping Resort 5*I Horvátország

1 347 EUR/3 fő/5 éj
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×