Békamentő – Gólyaváró CSALÁDI NAP
Érvényes: 2019.03.23
Duna-Ipoly Nemzeti Park
  • Magyarország, 1121 Budapest
    Költő u. 21.
  • +36/30/663-4630
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Ha március, akkor farmosi békamentés! A sokéves múltra visszatekintő programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezzük családi napunkat, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek is izgalmas programokon vehetnek részt!

Állomásról állomásra járva természetismereti vetélkedőn bővíthetik tudásukat. A nap folyamán madárgyűrűzési-, kisállat-, valamint kétéltű- és hüllővédelmi bemutató, „csináld magad” madárodú készítés, tűzoltóautó, csónaktúra a mocsárban, mászható műbarlang (speleobox), íjászat, ügyességi játékok és kézműves foglalkozások, gyermeklovagoltatás, lovaskocsikázás és állatsimogató várja a látogatókat. Továbbá természetvédelmi kiadványok, ajándéktárgyak és helyi, valamint Nemzeti Parki Termékek vására színesíti a programot.

A rendezvényen bemutatkoznak a békamentéshez kapcsolódó szervezetek is. Ezen a napon lovaskocsis „ingajárat” fog közlekedni a program helyszíne és a Farmos belterületén található Vízparti Élet Háza Természetvédelmi Oktatóközpont között, ahol megtekinthető az akváriumokkal, diorámákkal, fotókiállítással gazdagított tárlat. Idén is szalmabála-játszótérrel várjuk a gyerekeket!

  • 9:00* békamentés (kb. 10:30-ig)
  • 11:00 rövid túra a Kékbegy tanösvényen (2 km, 1,5 óra)
  • 12:30 hosszú túra a Nagy-nádas felé (5 km, 3 óra)
  • 14:00 "Az alkalmazkodás mesterei" c. kisállat-bemutató (Állati Jó Bemutató, Tóth Gábor előadásában)

*Egész napos rendezvényünkön családok, baráti társaságok, civil csoportok jelentkezését is várjuk. Családi napunk békamentéssel kezdődik, előzetes jelentkezésüket megköszönjük! Az esemény 9 órakor kezdődik – aki autóval jön, ekkorra várjuk a helyszínen, de a vonattal érkezőknek elég a 8:15-kor induló és kb. 9:20-ra beérő vonattal jönni.

A helyszínen környezetbarát büfé várja látogatóinkat
– Mindenki hozza magával a saját bögréjét!

Megközelítés: autóval a 311-es úton; vonatról és buszról leszállás a farmosi vasúti megállóhelynél.
A természet megóvása érdekében kérjük, hogy utazásuk során a közösségi közlekedést vegyék igénybe!

FIGYELEM! Örömmel tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet 'Passzold vissza, tesó!’ elnevezésű, használt mobiltelefon-gyűjtő akciójához. A gyűjtődobozt keressék rendezvényeinken a Zöld Bolt sátránál. (Elvileg a töltőket is visszaveszik, de az ’normál’ veszélyes hulladék, míg itt kifejezetten a telefonokban rejlő koltán érc visszagyűjtése a cél.)

Közreműködő szervezetek:
Farmos Község Önkormányzata, a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány, a Tápió Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya és Tápió-vidéki Helyi Csoportja, Reformák Alapítvány (Nagykáta), a Jászberényi Állat- és Növénykert, Blaskovich Múzeum Baráti Köre (Tápiószele), az Önkéntes Tűzoltók Egyesülete (ÖTE, Farmos), a Nagyabonyi Íjászok, valamint ismét bemutatkozik a Tápió-menti Kézműves Egyesület.

 

Helyszín: Farmos

Időpont: 2019. március 23., 9:00-15:00

Találkozó: Farmosi Madárvárta (GPS: 47.358849, 19.825664)

Részvételi díj: ingyenes

Kapcsolattartó: Németh András

E-mail: nemetha@dinpi.hu

Telefon: +36 30 236 8351 (munkaidőben)

Hasonló ajánlatok
Gödöllői Királyi Kastély

Az itáliai barokk remekei az Gödöllői Királyi Kastélyban

8 000 Ft-tól/fő
Gödöllői Királyi Kastély

Európai Történeti Kertek Napja – 2024. április 26.

1 000 Ft-tól/fő
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×