30 600 Ft-tól - KLM - Amszterdam repülőjegy: retúr árak már 30 600 Ft-tól
Érvényes: 2018.10.29 - 2019.09.30
KLM Royal Dutch Airlines
  • Magyarország, 1088 Budapest
    Rákóczi út 1-3.
  • +361 3737 737
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Fedezze fel a bájos világváros kulturális gazdagságát. Foglaljon járatokat Amszterdamba, és látogasson el az Anne Frank Házba vagy a Van Gogh Múzeumba, mielőtt sétálgatna a Vondelparkon. Séta, kerékpározás vagy csónakázás, kulturális csemegék várják minden sarkon. Az évszázados csatornák, a Dam Palota és a Rijksmuseum lélegzik a történelemben, míg az új EYE múzeum Amszterdam ultramodern oldalát mutatja meg.


KLM repülőjegy akció: már 30 600 Ft-tól (retúr jegy)!

Foglaljon még ma, utazzon akár jövőre >>>

Amszterdami látnivalók

A Dam
Amszterdam főtere, mely megfáradt turisták, galambok, utcai előadóművészek találkozóhelye. A tér látnivalói a Királyi Palota, mely a tér domináns épülete, korábban városházaként funkcionált. Napjainkban turistacsoportok látogatják. Mellette található a Nieuwe Kerk (Újtemplom), mely időszakos kiállításoknak ad otthont. Átellenben a Hotel Krasnapolsky előtt állő 22 méter magas szobor a II. Világháború elesettjeinek állít emléket. Jó időben az emberek sokasága pihen a szobor talapzatán, illetve a tér kávézóiban.

Amszterdami csatornál
Sok látogató ámul el a tömérdek mennyiségű víz láttán. Nem véletlenül nevezik Amszterdamot észak Velencéjének. Éppen emiatt egy amszterdami látogatás nem teljes egy kis hajókázás nélkül. A nappali hajóút a város nyugodt és érdekes oldalát mutatja meg nekünk, az esti pedig a varázslatos és romantikus oldal tárul szemünk elé, melyhez nagyban hozzájárul a kivilágított házak és hidak látványa is. A négy fő csatorna a Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht és a Singel.
Hajóutakra a város különböző pontjain befizethetünk, legérdemesebb a Centraal Station könyékén vagy pedig a Damrak-on az erre specializálódott társaságokat igénybe venni. A legtöbb hajótúra kb. 30 percet vesz igénybe, az idegenvezetés 4 nyelven folyik: angolul, németül, franciául és hollandul. Vállalkozó kedvűek jobb idő esetén vizibiciklit és bérelhetnek, és maguk fedezhetik fel a csatornákat.

Leidse tér
Amszterdam éjszakai életének egyik vibráló központja. Az városból ide vezető utcán, a Leidsestraat-on érdemes szétnézni ha az ember vásárolgatni szeretne. A téren rengeteg étterem, pub, coffeeshop, mozi és színház (Stadsschouwburg) található itt. Meleg nyári estéken helyiek és turisták egyaránt szívesen töltik el idejüket az itteni teraszokon. Gyakran találkozhatunk itt utcai zenészekkel, mutatványosokkal, tűznyelőkkel és egyéb előadóművészekkel. A helyiek is előszeretettel látogatják e környéket, bár egyesek tipikus turistaközpontnak tartják.

Rembrandt tér
Az egykori XIX. századi vajpiac, mely ma a Rembrandt tér -a Leidseplein párja- bárok, hotelek, éttermek láncolatává nőtte ki magát, ebből adódóan mágnesként vonzza a turistákat. Az éjszakai élet népszerű helyszíne is egyben. Nyáron a teraszok zsúfolásig telve vannak a felfrissülni vágyó,nézelődő emberekkel. A tér közepén egy kicsi, de annál kellemesebb park van, ahol lepihenhet az ember vagy a megcsodálhatja Rembrandt szobrát. A tér melletti utcában a Regulierbreestraat 26-28 szám alatt egy figyelemre méltó épület található, a Tuschinski mozi, mely 1921-ben épült Art Deco stílusban. A helyiek egyik kedvenc mozija.

Vondelpark
Az egyik zöld pont a városban, Amszterdam déli részén helyezkedik el, 5 percnyi sétára a Leidsepleintől, 10 percre a Rijks-, és a Van Gogh múzeumtól. 10 milliós éves forgalmával Hollandia leghíresebb parkja. Sokan járnak ide: pihenni vágyó turisták, szerelmespárok, a napon sütkérezni vagyók, családók, futók. A park kb. 2 km hosszú, tehát bőven jut hely mindenki számára.

Albert Cuyp Piac
Európa egyik leghíresebb és legforgalmasabb szabadtéri piaca. Évente látogtók ezreit vonzza, főleg szombatonként. Több, mint 300 stand található itt. A friss zöldségektől kezdve a ruhákon át a legelkésztőbb dolgokig mindent megtalálható itt. Az egyik hentespultban még Gyulai kolbász és Pick szalámi is fellelhető. Sok ínyencségre akadhatunk, ehetünk heringet, igazi holland sajtokat, zölségeket, gyümölcsöket.Emellett Amszterdam egyik legolcsóbb piacai közé tartozik. Vasárnap szünnap, minden egyéb más napokon délután 17 óráig tart nyitva.Ha élelmiszert akarunk venni, akkor érdemes zárás előtt kb. fél órával érkezni, mert ilyenkor sokkal olcsóbban tudunk az egyes árukhoz hozzájutni.

Woterloo téri piac
A Waterloo téri piac kifejezetten a turistáknak szól, sok használt holmi, bőrkabát szunevír, könyv, lemez, lakberendezési tárgy található. Ez a piac sokkal kisebb, mint az Albert Cuyp piac, előnye, hogy a belvárosban van. Áraiban nagyon változó, de érdemes alkudni. Vasárnap zárva tart, minden egyéb más napokon délután 17 óráig tart nyitva.

Rembrandt Ház
A híres holland festő lakóháza, 1639 és 1659 között lakott itt. A Jodenbreestraat 4 szám alatt található, egy utcányira a Waterloo téri piactól. Múzeumként üzemel, mely a festő életét mutatja be. Naponta 9-16-ig tart nyitva.

Virágpiac - Bloemenmarkt
A naponta nyitvatartó piacon virágok, növények, virágmagok és egyéb szuvenírek sokasága lelhető fel.

Madame Tussaud viaszmúzeum
A londoni mintára létrehozott viaszmúzeumban sok hires ember élethű másával találkozhatunk, valamint betekintést nyerhetünk Hollandia történelmébe is. A belépő borsos: 23 Euróba kerül.

Piros Lámpás Negyed
Sok látogatónak ez okozza a legnagyobb meglepetést. Egyfajta szexuális vidámpark. Legmeglepőbb sajátossága, hogy maga a negyed kifejezetten szép. A híres piros lámpák fénye világítja be a csatorna menti házakat és a hidak is pirosan vannak kivilágítva Amszterdam nagyfokú toleranciájáról hires és ez alól nem lehet kivétel a prostitúció sem. A kormány úgy döntött, hogy legális keretek közé tereli a prostitúciót. Az ablak mögött lévő lányok ugyanúgy adót fizetnek mint bárki más. Sok diáklány űzi e mesterséget, melyből aztán tanulmányaikat tudják finanszírozni. Ide sötétedés után érdemes ellátogatni, mert akkor kezdődik itt az élet. Rengeteg peepshow-val, szexshoppal, coffeeshop-pal és bárral fogunk itt találkozni. A lányokon kívül a legfelkapottabb látványosság a Casa Rosso, mely egy igencsak borsos belépőt elkérő szexszínház. A negyedben van egy "kakukktojás" utca is, ahol ha egy kicsit jobban odafigyelünk, akkor látjuk, hogy a lányok nem is annyira lányok....Bár a környék elvileg biztonságos, azért legyünk óvatosak mikor egy-egy csendesebb utcába térünk be. Az ablak mögött álló hölgyeket fényképezni szigorúan tilos. Kérjük ezt tartsák is be, az esetleges nézeteltérés elkerülése végett.

Forrás: amszterdam.info

Hasonló ajánlatok
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Idén nyáron irány Korfu!

1 565 800 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Családi kikapcsolódás az Isztrián I Valamar Collection Marea Suites 5*

2 634 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Istria Premium Camping Resort 5*I Horvátország

1 347 EUR/3 fő/5 éj
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×